Op 7 november is Brendan de Clercq onze gast.

Brendan de Clercq gastspreker Photo020

Brendan de Clercq

‘One day I will make the perfect portrait’

Brendan de Clercq, geboren in 1964 te Dublin, is professioneel portret- en fashionfotograaf en mixed media kunstenaar. Zijn werk kenmerkt zich door krachtige beelden met een duidelijke emotionele expressie. Hij staat bekend om zijn eigenzinnig en perfectionistisch gebruik van licht, wat hij ‘lightshaping’ noemt. Zijn masterclass ‘The Secrets of Lightshaping’ is dan ook een ongekend succes. Brendan is gecertificeerd trainer van Profoto en ambassadeur van Eizo & Sony.

Zijn streven om ooit het perfecte portret te maken geeft aan dat Brendan bij elke foto die hij maakt, de lat hoger legt voor het volgende portret. Persoonlijk contact met zijn modellen en onderwerpen is daarbij van groot belang. Het creëren van een vertrouwensband is essentieel om intense emotie in een portret te kunnen vangen. Brendan weet dit te bereiken door zichzelf als fotograaf kwetsbaar op te stellen.

Het perfecte portret is voor Brendan ‘one that is capturing emotion to the fullest’, een foto van emotie in de meest allesomvattende zin van het woord. “Die uitdaging vind ik mooi. Wanneer die foto wordt gemaakt dat weet ik niet. Mijn drijfveer is dat ik ‘m ooit wil maken. Belangrijk daarbij is dat je blijft experimenteren, jezelf uitdaagt om buiten je comfortzone te treden en openstaat voor kritiek. Ik vind het heerlijk om op mijn smoel te gaan, juist daardoor ben ik heel creatief geworden”.

Op 7 november vragen we Brendan naar zijn enthousiasme en motivatie om steeds nieuwe dingen te proberen. En natuurlijk zijn visie op het gebruik van licht en de mogelijkheden die dat biedt.

De avond is gratis. Het diner kost € 18,50 / € 22,50
Reserveren is noodzakelijk, de avonden zijn snel vol.

   Aanmelden PHOTO020 avond 7 november

Geef a.u.b. ook aan of je komt eten?

MENU
Pompoensoep (V)
Coq au vin met aardappelpuree en gemengde salade*
Huisgemaakte parfait

* Vegetarisch hoofdgerecht is beschikbaar

Wees er snel bij want vol=vol!

reCAPTCHA is required.