Op 9 januari was Carla Kogelman onze gast.

Carla Kogelman Portret

Carla Kogelman

Studeerde in 2011 af aan de Foto Academie Amsterdam met als specialisatie reportage, documentair en portret. Haar zwart-witportretten zijn een illustratie van het dagelijks leven en hebben te maken met opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan.

Van 2012 tot en met 2018 maakte Carla een documentaire over de landelijke regio Waldviertel, dat tussen Wenen en de Tsjechische grens ligt. Ze bestudeerde het dagelijks leven van Hannah en Alena, twee zusjes die in een Oostenrijks dorp opgroeiden. Het meest fascinerende voor Carla is hoe kinderen in verschillende omstandigheden met elkaar omgaan, hoe hun lichaam communiceert en hoe relaties ontstaan en zich ontwikkelen.

Met deze serie won ze in 2014 de Happiness Award, de PF Portfolio en de Alfred Fried Award. Ze ontving in totaal zes prijzen bij de Zilveren Camera en de 2e prijs bij de Paul Peters-fotoprijs. Ook ontving ze de eerste prijs bij de World Press Photo 2014 in de categorie People – observed portraits en in 2018 in de categorie Long Term Projects-Stories.

Inmiddels is de serie gebundeld in het boek “I AM WALDVIERTEL”. In januari 2019 is het werk van Carla Kogelman op maar liefst twee plekken te bewonderen: vanaf 4 januari op de expositie van World Press Photo in Hilversum en vanaf 12 januari op haar solo-expositie bij Schilt Gallery in Amsterdam.