Workshop ‘Lightshaping’ door Brendan De Clercq
Fashion en Model fotografie
7 november | 14:00 – 16:30 uur


Brendan de Clercq gastspreker Photo020

Brendan de Clercq is internationaal bekend als portret- en fashionfotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door zijn eigenzinnig en perfectionistisch gebruik van licht, wat hij ‘Lightshaping’ noemt. Tijdens deze workshop neemt Brendan je mee in de wereld van het studiolicht en deelt zijn kennis van licht en techniek. Ook is hij de enige gecertificeerde Profoto (studiolicht) Trainer in Nederland. 

Tijdens zijn workshop Lightshaping zal Brendan de Clercq je laten ervaren wat licht is en wat licht kan. Brendan bespreekt verschillende belichtingsmogelijkheden en laat je zien hoe je het licht kunt vormgeven zoals jij het bedoeld hebt met handige tips & tricks. De workshop van Brendan kenmerkt zich door het praktijkgerichte karakter, waarbij iedereen ook daadwerkelijk aan de slag kan om met studiolicht te kunnen werken. 

Na een korte theoretische introductie bouwen we onze eigen licht-setup en zullen gaan werken met verschillende lichtvormers. Hoe werk ik met de lichtmeter? Hoe creëer ik zachter licht? Hoe boots ik natuurlijk licht na? Allemaal voorbeelden die tijdens de workshop aan bod komen, waarbij een model aanwezig zal zijn. 

Workshop Lightshaping – Theorie handout

Zoals tijdens de workshop door Brendan aangegeven is de theorie die tijdens de workshop besproken is beschikbaar voor alle deelnemers. Klik hieronder om de handout te downloaden.